Kategorier
Forsiden

Alle innlegg med emnet: kreftrisiko

Bearbeidet kjøtt og kreftrisiko

Du har sikkert sett medieoppslag denne uken om at bearbeidet kjøtt kan føre til kreft. Helt fersk nyhet er likevel ikke dette. Det har vært forsket mye på om rødt og bearbeidet kjøtt kan øke risikoen for kreft. Allerede i 2007 viste en stor rapport fra World Cancer Research Fund en sannsynlig kreftsammenheng.

Kreft; et spørsmål om flaks eller uflaks?

På nyåret fikk en studie gjennomført av forskere på John Hopkins universitetet i USA stor oppmerksomhet i media. Den tar for seg det grunnleggende spørsmålet om hvorfor kreft oppstår, og forskerne fant statistisk sammenheng mellom kreftrisiko og antall celledelinger i et vev. Dette var for så vidt ikke så overraskende, men tittelen på studien «Bad …

Hva med et glass før jul?

Jeg fikk spørsmålet av ei venninne forrige uke. Vi er ofte mer sosiale nå i førjulstida og møtes gjerne over et glass. Juleavslutninger hører jo med, både med studievenner, vennegjenger, naboer, kollegaer og tidligere kollegaer. Å ta et glass vin i godt selskap før jul er en hyggelig tradisjon for mange. Og for de fleste er av …