Kategorier

Fra tid til annen vil vi på bloggen slippe til gjesteskribenter, – pasienter, pårørende, folk som på en eller annen måte har et forhold til Kreftforeningen eller kreftsaken. Først ut er May Britt Eidsnes Penne, som deler sine tanker rundt det å jobbe som frivillig for Kreftforeningen.
Har du selv noe på hjertet som du ønsker å dele på bloggen vår? Send til sosialemedier@kreftforeningen.no og vi vil vurdere innlegget.

Etter å ha vært kreftsyk og ha mistet min mor i kreft i fjor følte jeg behov for å gi mitt lille bidrag til Kreftforeningen som jeg har vært medlem av i mange år. Jeg fant ut via Kreftforeningens nettside at de sammen med Universitetssykehuset i Oslo nettopp hadde åpnet Vardesenteret og at de trengte frivillige. Jeg valgte derfor å melde meg.

På Vardesenteret er det alltid noen å prate med

I salongen på Vardesenteret kan man få en kopp kaffe og slå av en prat. Foto: Steffen Aaland

Helt fra første stund har jeg følt meg velkommen og ikke minst som en del av et team. Kreftforeningens ansatte har vært inkluderende og vist meg tillit og ikke minst latt meg føle at jeg var et positivt og viktig tilskudd til Kreftforeningen og Vardesenteret. Dette gir jo selvfølgelig en god følelse av mestring og ikke minst verdi.

Det å bli møtt med dette gir veiledning og retning i arbeidet med besøkende til Vardesenteret. Det være seg fagpersoner, pårørende eller kreftpasienter. Her skal alle føle seg velkommen og ikke minst oppleve at dette er deres senter.

Som frivillig har jeg fått kurs i hva som forventes av oss som frivillige, hvilke oppgaver vi har og ikke minst hvordan vi bør møte mennesker i den vanskelige situasjonen de er i. Dette har gitt trygghet i mitt møte med de besøkende på Vardesenteret.  Det å vite at du har et svært kompetent fagmiljø bak deg som du til enhver tid kan kontakte er et pluss.

På Vardesenteret er det alltid god stemning og selv etter en lang dag på jobb kommer jeg hjem etter en vakt og er oppløftet og i godt humør. Her er rom for den gode samtalen, humor og latter, men også rom for den triste og tøffe siden av livet, så vel som muligheten til bare å slappe av og være helt i fred.  Vardesenteret skal være et pusterom i hverdagen, både for pårørende og kreftsyke.

Det å være frivillig gir meg ekstra påfyll i hverdagen og virker positivt inn på mitt syn på livet og hva det har å gi oss av gleder og sorger. Ikke minst er det en påminning om at livet det er nå. Det har gitt meg mulighet til å treffe flotte mennesker i en vanskelig fase av livet. Jeg håper og tror at de besøkende til Vardesenteret har følt at de har fått noe igjen for å treffe meg, selv om det kanskje bare er kaken eller kaffen de husker.

Jeg føler meg som en viktig brikke i Kreftforeningens arbeid og ikke minst er jeg glad for at jeg får gitt mitt bidrag til foreningens viktige arbeid til glede for kreftsyke og pårørende.

Hilsen May Britt – frivillig på Vardesenteret