Kategorier

Kampene på Ekebergsletta starter ikke før til helgen, men allerede nå ønsker jeg å gratulere Norway Cup med sin første seier: Norway Cup blir et tobakksfritt arrangement.

Som leder for Norway Cup, Frode Kyvåg, sier: «Tobakk og snus hører ikke hjemme sammen med idrett, og det er flott med røyke- og snusslutt både for helse, sjel og relasjoner».

illustrasjonsbilde

illustrasjonsbilde

Vi kunne ikke vært mer enig! Vi har i mange år jobbet for å få flere tobakksfrie arenaer. Halvparten av de som røyker dør av det, og det er anslått at hvert år dør over 5000 personer i Norge på grunn av røyking. Det viktigste tiltaket for å hindre dødsfall som følge av tobakk er å sørge for at folk ikke begynner. Og siden de fleste som begynner å røyke eller snuse gjør det i ung alder, er det spesielt viktig med tobakksfrie arenaer for ungdom.

Det er en stor glede å kunne gratulere Norway Cup både som verdens største fotballturnering, og nå også som verdens første tobakksfrie fotballturnering. Lykke til alle som på en eller annen måte skal delta på verdens største fotballfest!